Lokerse Feesten 2015

Lokersefeesten

Naar goede gewoonte: metal in Lokeren!

Vandaag stuurde de organisatie van Lokerse Feesten via hun website lokersefeesten.be het heugelijke nieuws de wereld in dat de derde dag van het 10-daagse festival in het teken staat van het gitaargeweld. Op zondag 2 Augustus zullen zowel Skindred, Black Label Society, Soulfly en Rob Zombie. Meer namen komen nog maar tickets zijn nu alvast verkrijgbaar aan €42 per stuk. Uiteraard zijn de meesten onder jullie vertrouwd met deze artiesten die stuk voor stuk een beetje metal geschiedenis schreven. Maar toch kunnen we het niet laten om samen met jullie uit te kijken naar de dag die we nu al collectief met rood in onze agenda aanstippen. Hier komen 4 wist-je-dat'tjes:

Wist je dat... Ozzy Osbourne's album Black Rain was het eerste album waarin Rob 'Blasko' Nicholson de baspartij voor zijn rekening nam nadat hij het Rob Zombie-kamp verliet. Ditzelfde Black Rain is tevens het laatste Ozzy Osbourne album waarop Black Label Society gitarist Zakk Wylde verscheen.

Wist je dat... Op Soulfly's selftitled debut staan met Prejudice en Quilombo twee nummers waarop ook Skindred's Benji Webbe zijn vocale bijdrage levert. De Welshman was toen nog actief in Dub War.

Wist je dat... Webbe staat bekend omwille van de reggae-invloeden die hij met rock en metal weet te mengen. Maar pas in 2014, 21 jaar na de release van Dub War's debut, bracht hij zijn full-reggae solo-plaat I Haven't Been Nicking in Ages uit.

Wist je dat... Zakk Wylde en huidig Metallica bassist Robert Trujillo kennen elkaar uiteraard van bij Ozzy Osbourne maar de voormalig Suicidal Tendencies bassist heeft ook voor Black Label Society zijn diensten bewezen. Op Demise of Sanity en Life Birth Blood Doom, twee tracks op het album 1919 Eternal speelde hij de baslijnen alsook tijdens enkele live shows. Maar ook Benji Webbe heeft met Trujillo samengewerkt, ze schreven namelijk samen How to Write Love Songs, het enige album van project Mass Mental. Tevens op dat album te horen is huidig Stone Sour drummer Roy Mayorga. Mayorga zat onder andere ook achter de drumkit bij de opname van Channel Zero's Kill all Kings. Diezelfde Mayorga kent Channel Zero gitarist Mickey Doling ongetwijfeld van hun dagen samen in, jawel, Soulfly.

Genoeg trivia, alle informatie vind je terug op hun website.

2015 festival lokerse feesten