Hellfest 2015 preview

Hellfest2015

10th anniversary!
Wat kunnen we verwachten?

Met al jaren een geweldige line-up zijn wij van GRIMM heel benieuwd naar de 10e verjaardag van dit Franse metalfeest. Wie zijn de gelukkigen met een ticket voor dit Sold-Out Festival en komen op 19/20/21 juni met ons mee naar Clisson, FR? Hellfest 2015 is reeds volledig uitverkocht, de three-day tickets in minder dan een maand. Heb je je ticket al? Dan is het feesten geblazen! Was je te laat? Wees niet te triest, want de redactie van Grimm zal er zijn voor optredens en reviews met als missie iedereen die er niet bij kon zijn, toch ervan te laten genieten. 

De line-up, die al jaren indrukwekkend tussen de grootste metalfestivals staat, is niet alleen omvangrijk in grote namen uit de metalwereld, maar siert ook door de variatie aan bands uit het hele rock en metal spectrum. 

 

Slipknot, Judas Priest, Alice Cooper, Venom, Children Of Bodom, Dead Kennedy's, NOFX,... Het lijstje gaat maar door. Dit zijn slechts enkele van de vele grote bands die ons te wachten staan. Er zijn meer dan 140 bands, waarbij er tussen de subheadliners en zelfs kleinere letters van de line-up zotte bands te vinden zijn, die zelfs headliner zouden kunnnen zijn. Zoals gewoonlijk gaan we van deze bands kunnen genieten op zes podia. Voor zij die Hellfest niet zo goed kennen: er zijn twee mainstages voor alle grote namen en speciale acts en populaire bands, en verder 4 podia die verdeeld zijn via genres. Stoner/Doom kan men terugvinden in the Valley. The Warzone doet zijn naam waarschijnlijk eer aan met al het schoppen en slaan in de moshpits die 'gedanst' worden op punk en hardcore. Death en Black zijn terug te vinden in de podia the Altar en the Temple (666). Zo is er iets voor iedereen en weet je onmiddelijk waar je naartoe kunt of moet.

Kijk alvast hieronder naar alle namen die ons dit jaar one HELL of a weekend zullen bezorgen!

Hellfest lineup 3

Kijk hier voor de dagindeling.

En hier voor de running order!

De eerste naam die we zien is Slipknot, die altijd een indrukwekkende en sterke show neerzetten, dus zeker de moeite om te bekijken. Deze band tourt samen met Korn als hun support, die ook een nieuw album promoten. Korn is zondag als afsluiter te vinden op Mainstage 1.

Ook Alice Cooper zal weer een geweldige (shock-rock) show neerzetten, wat hem met zijn 67 jaar nog steeds supergoed lukt! Het lijkt wel alsof onze Mr. Nice Guy met het jaar beter wordt! Dit in tegenstelling tot Lemmy van Motörhead, waar we elke keer eerder naar gaan zien uit angst dat hij sterft op het podium. Het klonk de vorige keer in iedergeval allesbehalve moeiteloos, maar hij genoot er wel nog van. Onze Lemmy blijft een legende en ain't gonna live forever, dus wij gaan kijken.

Judas Priest gaan we waarschijnlijk ook op Wacken zien, en staat dit jaar op bijna alle grote metalfestivals, maar zal ons toch zeker niet vervelen! We zijn ook benieuwd naar een nieuwe setlist naar aanleiding van hun album van vorig jaar. Bring it on, Priest Marathon! Shining en Satyricon zullen zoals altijd alle toppers uit de kast trekken om een geweldige show neer te zetten en daar willen wij zeker ook bij zijn!

De tweede dag, zaterdag, wordt een feestje met Ensiferum en Finntroll. Ensiferum is bezig in de studio, dus we zijn benieuwd naar eventuele verrassingen. Dan is het ook tijd voor Venom, dé pionier in het black metal subgenre en grondleggers voor de verdere evolutie naar thrash, speed en deathmetal. Met zo'n CV kan het niet anders dan meesterlijk zijn en wij kijken hier dan ook erg naar uit! Ook op ZZ Top wachten we al heel lang, deze bearded kings of rock 'n' roll zullen hoogstwaarschijnlijk in onze review als een van de hoogtepunten naar voren komen. 

Zondag gaan we eindelijk eens naar Red Fang zien waar we al veel goeds over hebben gehoord. We kunnen ook weer een feestje bouwen met onze favoriete piraten van Alestorm, met veel Rum, drinking beer en hopelijk geen hangover. Al zouden we het liedje wel graag eens live horen om ons feest te vervolledigen.Triptykon zal waarschijnlijk een top-optreden worden aangezien hun laatste album in alle nieuwjaars-lijsten massaal voorkwam als 1 van de beste albums van het jaar 2014. Cannibal Corpse zal de dag wat kracht bijzetten met hun agressieve death metal en wat nieuw werk van hun laatste CD. In Flames hoog op de affiche zien is een heel goed teken, daar deze mannen vaak geweldige lichtshows te bieden hebben tijdens hun optredens. Hopelijk spelen ze dus in het donker en veel van onze favorieten (klassiekers) en niet teveel van het nieuwe album, waar we niet zo enthousiast over zijn.

Behalve deze geniale opsomming van bands zullen we natuurlijk nog veel meer te zien krijgen, en ook de sfeer van Hellfest zoveel mogelijk proberen opsnuiven. Naast de metal en golden oldies kunnen we voor punkrock en/of het vieren van jeugdsentiment ook op Hellfest terecht, met bands als Rise Against en NOFX.

 

FESTIVALTERREIN

Hellfest MAP

De Metalcorner: de plaats voor feest (met DJs en bands), catering en films.

De Hell City Square: Met mooie decoraties en gevels brengt deze nieuwe ruimte stands van sommige partners zoals Dr. Martens, het informatiepunt en tattoo-studio's.

De Extreme Market: is helemaal opnieuw ontworpen. Gesplitst in twee, met 1 deel op de Hell City Square en een ander in de Metal Corner voor een betere doorstroom en minder rijen. Het is de perfecte plek om inkopen te doen en collector-items te ontdekken. CD-verkopers of vinyl, T-shirts en andere merch van vind je favoriete bands, kleding, schoenen, sieraden, zeefdrukken, boeken en accessoires met betrekking tot ons muzikale universum! 

En dit alles met een geweldige inkleding en decor. Én een reuzenrad met uitzicht op het terrein en de Mainstages.

En het zou Frankrijk niet zijn als er geen speciale WIJN-bars waren, te vinden op verschillende plaatsen op het festivalterrein voor de grote wijndorst of elitair gepronk. Santé.

 

HANDIGE INFO 

Daar het, net zoals op Wacken, met goed weer heel stoffig kan zijn is het handig om iets van een maskertje te hebben om over je gezicht te doen.
De Official Merch stands zijn vaak snel uitverkocht, waardoor het slim is aan het begin van het festival al om je Hellfest T-shirt of andere merch te gaan.
Je mag je eigen eten meenemen op het festivalterrein! Drinken/Drank, blikken en glas zijn wel verboden.
Over eten gesproken: er zijn vegetarische standjes.
Geen nood als je je oordopjes vergeten bent: gratis oordopjes zijn aanwezig, ook kun je (betere) oordopjes kopen op het terrein.
Er zijn bankautomaten op het festivalterrein en in het dorpje (Clisson). 
Voor een supermarkt/eten moet je sowieso naar Clisson, daar er geen te vinden is op het terrein zelf. 
Ook worden er GEEN sigaretten verkocht op het terrein, omdat dat in Frankrijk blijkbaar verboden is. So bring a stash or deal with it.

 

NIEUW: BETAALKAARTEN

Dit jaar is een van de grootse vernieuwingen van Hellfest het gebruik van betaalkaarten in plaats van bonnetjes/tokens. Wij hebben dit al meegemaakt op Metaldays en vonden het een erg goed systeem. Het gebruik van betaalkaarten zorgde voor een vlottere service aan de bars, je kunt zelf zoveel geld op je kaart zetten als je wil en de kaart is meerdere edities van het festival geldig, dus als er nog geld op staat is dat het jaar erna nog steeds te gebruiken! Dus geen bonnekes meer die je nog in je zak vindt na het festival en niet meer kunt gebruiken.

De kaarten zijn  hier al te bestellen, en je kunt er al geld opzetten. Op deze manier krijg je je kaart al 15 dagen voor het festival en moet je niet meer in de rij staan om deze te verkrijgen. De kaart is natuurlijk ook te verkrijgen op het festivalterrein, en bij de bank-automaten kun je deze opladen. 

 

CAMPING

De camping is gratis en ligt vlak naast het festivalterrein. Je mag vanaf donderdag om 2u 's middags de camping op met je ticket. Je krijgt dan gelijk je bandje, dus het enige wat je dan nog moet doen is je tent opzetten! 
Er is GEEN gratis water op de camping. Je moet een “water point” bandje kopen voor €6, waarmee je onbeperkt water kunt halen en douchen. Op het festivalterrein zelf zijn de "water points" wel gratis.
Om het terrein proper te houden krijg je als je aankomt een "camping bag" met goodies, waarvan het de bedoeling is dat je deze als vuilzak gebruikt. Deze vuilzakken kun je dan inleveren als ze vol zijn. Hiervoor krijg je dan een bonnetje, JEUJ.

 

IPHONE EN ANDROID APP

De officiële Hellfest app (iPhone en Android) is gratis te downloaden op de AppStore en Android Market ! Met deze app kun je het laatste nieuws over Hellfest volgen, voor, tijdens en na het festival. Features:

☆ Festival nieuws
☆ Notificaties “Push” (op iPhone)
☆ Volledige line-up
☆ Foto's en video's
☆ Geintegreerde Twitter app
☆ Bereikbaarheid van e-tickets
☆ Gepersonaliseerd Hellfest schema
☆ Praktische info (transport, camping etc.)
☆ Sharen on Facebook and Twitter
☆ Geolokalisatie

 

LOCATIE

 

WANNEER KUNNEN WE ER TERECHT?

Parking: Donderdag 18 Juni om 12pm
Camping: Donderdag 18 Juni om 2pm, tot maandag 22 Juni om 12u 's middags. 
Ticket office : Donderdag 18 at 2pm
Festival: Vrijdag 19 om 10u 's morgens tot zondagnacht 2u
 

 SFEER OPSNUIVEN

Probeer nog hier en daar een ticket te bemachtigen als je kan, maar als dat niet lukt kun je hier na het festival terecht voor een review en foto's!
En als het je bevalt: ga alvast klaar zitten voor de korte periode van beschikbare tickets om er in 2016 wel bij te zijn!

Hellfest 2015 vindt plaats van 19 tot 21 June 2015. Voor meer info (ook over de ticketverkoop) zie de website van Hellfest.

 

Geschreven door: Ilse

hellfest 2015 preview pre view