Black-Out Bash 2015

Bob 1Black-Out Bash, ons partner-indoor-festival in Geraardsbergen, is dit jaar toe aan zijn 3e editie.

Het festival is ontstaan in 2013 en is een samenwerking tussen een kernteam van jonge metalheads, Stad Geraardsbergen zelf, jeugddienst Geraardsbergen en MuurRock vzw. Het festival biedt elk jaar een mix van gerenommeerde internationale metalbands en opkomend metaltalent van eigen bodem.

De derde editie zal doorgaan op 24 oktober 2015 in De Spiraal (Geraardsbergen). De hoofdacts zijn niemand minder dan Angel Witch (Engeland), Ostrogoth (België) en Hyades (Italië). Hyades was ook al te zien op de eerste editie van Black-Out Bash, maar blijkbaar vond de band het er zo leuk, dat ze zelf gevraagd hebben om nog eens te mogen terugkomen! Deze lineup wordt vervolledigd door opkomend Belgisch talent, namelijk door Experienced?!?, Indemnity en Organised Chaos.

De deuren openen om 15h30, waarna de eerste band begint te spelen om 16h. Angel Witch sluit het festival af om 01h00, waarna het feest verder gaat tot 03h00 in de bar van het jeugdhuis, verderop in het gebouw.

Aan de bar kan je zoals vorige jaren pintjes, Duvel, cola, limonade, water en cava verkrijgen. Op vlak van voedselvoorziening is Black-Out Bash er dit jaar alvast op vooruit gegaan! Daar waar de metalheads vorig jaar hun honger nog moesten stillen met hotdogs, zal er dit jaar een eetkraam van Jelisnack op de parking aanwezig zijn waar er o.a. hamburgers, cheeseburgers en broodjes mexicano, worst, warme ham, en andere snacks verkrijgbaar zullen zijn.

LINE-UPAffiche 2015

Maar om nu terug te komen op het belangrijkste punt van dit festival, de bands, hierbij wat korte bandinfo:

Organised Chaos: Deze band uit Aalst, die zichzelf catalogeert onder de noemer "Microwave of Belgian Heavy Metal (MWOBHM)", is zoals je al kan afleiden een Heavy Metal band die zijn invloeden zowat overal kan vinden. Zeker en vast de moeite waard om eens naar te gaan luisteren.

Indemnity: Een 5-koppige Thrashmetal band die bekend is in zowel de metal- als in de punkscene. De oorzaak hiervan is dat ze telkens een variatie van verschillende stijlen brengen, wat op vorige optredens het publiek wel leek te bekoren.

Experienced?!?: Wie deze band een jaar geleden op onze eigen GRIMM Night heeft zien spelen, weet dat deze band garant staat voor een leuk feestje! Hun missie luidt "Bringing back the sex, drugs and rock 'n' roll from the early days", wat ze met hun nieuwste album "Got Something To Say?!?" willen komen bewijzen!

Hyades: Deze eerste grote naam op de lijst, zal voor de tweede keer op het podium van Black-Out Bash komen te staan. Na hun optreden op de eerste editie in 2013, was het duidelijk dat het publiek én de band het niet bij één keer wilden laten. Ze zullen met hun mix van Europese- en Amerikaanse old-school Thrash metal het podium laten daveren en thrashers waar geven voor hun geld.

Ostrogoth: Een old-school Heavy Metal Band uit onze eigen thuisstad Gent! Deze band bestaat al sinds de jaren '80 en is gekend tot ver in het buitenland. Zo is zelfs niemand minder dan James Hetfield fan van deze band! Enkele van hun invloeden zijn andere grote Heavy Metal bands als Scorpions, Iron Maiden en Judas Priest.

Angel Witch: De headliner van Black-Out Bash III. Deze band bestaat al sinds 1977 als deel van de New Wave of British Heavy Metal. Hun self-titled debuutalbum "Angel Witch" werd door velen aanzien als één van de meest opmerkelijke releases in het genre. Met liedjes zoals "Baphomet" en "Angel Witch" zullen ze Black-Out Bash III dan ook krachtig afsluiten!

TIJD BAND 
16u00 - 16u30 ORGANISED CHAOS (BE)
17u00 - 17u45 INDEMNITY (BE)
18u15 - 19u15 EXPERIENCED?!? (BE)
19u45 - 20u45 HYADES (IT)
21u30 - 22u45 OSTROGOTH (BE)
23u30 - 01u00 ANGEL WITCH (GB)


LOCATIE

Jeugdhuis De Ressort, zaal "De Spiraal"
Zakkaai 29
9500 Geraardsbergen
(Gratis parking beschikbaar)

 

GOOGLE MAPS

STREETVIEW

 

Bereikbaarheid met de trein
Station Geraardsbergen, op 850 meter (+/- 10min) wandelafstand.

 

TICKETS:

http://www.blackoutbash.be/tickets
En binnenkort op onze activiteiten, vraag naar Frederik!

 

VIDEO'S VAN DE VORIGE EDITIE

Meer info vind je op de website, facebookpagina en het facebookevent van Black-Out Bash.

geraardsbergen belgie belgium preview bands metal event grimm festival 2015