Carrion - Revelations

Carrionrevelations

Carrion - Revelations

Release date: 01 november 2012
Label: Independant

Tracklist:
01. Gingers Have No Souls
02. The Extacy
03. Dying God 
04. Driven By Sins
05. BL
06. Fresh New Life
07. The Revelations Of The Dead
08. Children Of The Night 
0
9. Out Of The Ashes
10. Chaos Firmament

Carrion is een band die ik voor het eerst heb gezien tijdens Metaaldetector in Geraardsbergen. Een nog erg jonge band, maar ze lieten die avond duidelijk zien dat ze aardig wat in hun mars hadden met goede (inderdaad goede) death metal vocals en ronduit schitterend gitaarwerk. Het was dan ook met veel plezier dat ik die avond hun debuutalbum kocht (en die ik naar goeie gewoonte liet signeren door de volledige band).

Ik ga direct met de deur in huis vallen en zeggen dat death metal niet echt mijn favoriete metal genre is. Er bestaan aardig wat death bands die zich simpelweg beperken tot vrijwel onverstaanbare death growls en geen rekening houden met de rest van het plaatje. Maar ik ben erg gelukkig dat Carrion een death metal band is die het beluisteren absoluut waard is.

En waarom? Simpel. Krachtige, doch goed verstaanbare death metal vocals, vurig drumwerk en geweldig mooie gitaar solo's! Kortom, Carrion weet meer dan goed genoeg hoe je death metal volgens de regels van de kunst maakt en Revelations is daar een prima bewijs van.

Het album op zich bevat voornamelijk snelle, intensieve nummers met hier en daar wat meer melodische riffs. Sven wisselt zonder enige moeite af tussen death growls en hoog gekrijs terwijl Jan en Mathieu via hun gitaren het beste van zichzelf geven! Combineer dat met Yannick achter de drums en Sam met zijn basgitaar en je hebt meer dan voldoende om Revelations ten volle te appreciëren.

Qua thema's gaat het in dit album, naar goeie death metal gewoonte, vooral over leven, dood en het hiernamaals. De albumcover illustreert dat uitstekend met de ziel van een net overleden persoon die probeert zich een weg te banen door de zielloze geesten van de duistere onderwereld om zo het licht aan de overkant te bereiken.

Ik vind het persoonlijk wat jammer dat er weinig afwisseling zit tussen de nummers. De tracks zijn allemaal erg goed gemaakt, maar ik had graag ook eens een trager nummer gehoord met meer melodie, kwestie om het album wat nodige variatie te geven. Een volledige instrumentale track zou ook welkom geweest zijn.

Persoonlijk favoriete nummer is Dying God. Een zeer mooi en catchy lied dat lange tijd in mijn hoofd is blijven hangen dank zij de strijdlustige songtekst, de bulderende guitaren en het krachtige slotstuk. Ook The Revelation of Death is een topsong van het album. Door de beukende gitaar riffs is deze track een idealer headbanger en Sven laat in dit lied geweldig goed zien hoe flexibel hij met zijn stem kan zijn!

Indien je absoluut niet van death metal houdt, dan zal Carrion met Revelations daar waarschijnlijk geen verandering in brengen. Maar als je net zoals ik wel eens op tijd en stond een mooi death metal album kan lusten dan is Revelations een makkelijk te maken keuze. Dus warm die nekspieren maar op en headbang er maar lustig op los!

geschreven doorStijn

carrion revelations